Over ons

Sinds 2009 bundelen overheden in de provincies Noord-Brabant en Zeeland hun krachten in de strijd tegen ondermijning. In 2019 zijn deze initiatieven samengebracht binnen de netwerkorganisatie Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Deze integrale netwerkorganisatie is één van de sleutels tot het succesvol en duurzaam verstoren van de criminele industrie en het aanpakken en voorkomen van ondermijning.

Binnen Taskforce-RIEC werken onder meer gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, Belastingdienst, Douane en provincies samen om ondermijnende criminaliteit zo effectief mogelijk aan te pakken. Hierbij betrekken we ook ondernemers en inwoners. Onze taak begint bij het versterken van het lokale bewustzijn en inzicht in de activiteiten van de georganiseerde misdaad en eindigt bij de ondersteuning in de aanpak ervan.

Thema’s die we binnen de aanpak prioriteerden zijn mensenhandel, cocaïne, hennep, synthetische drugs en witwassen. De doelgroep ondernemers en branches neemt het PVO Brabant-Zeeland voor haar rekening.

Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland bevat twee van de tien RIEC’s die over alle regio’s in Nederland verdeeld zijn. Lees hier meer over de andere acht RIEC’s en het overkoepelende LIEC.

#samensterktegenondermijning

Basisteams en Districten

#samensterktegenondermijning

RIEC-LIEC convenant, Privacyprotocol en persoonsgegevens