Versterkingsprogramma’s

Versterkings-programma’s

De aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit kent een flinke geschiedenis in Brabant en Zeeland. Kijken we naar de tijdlijn van de afgelopen 14 jaar, dan zien we dat de samenwerking een geweldige ontwikkeling heeft doorgemaakt.

In de periode 2019 – 2022 is binnen het netwerk van Taskforce-RIEC in Brabant-Zeeland intensief samengewerkt om de aanpak van ondermijning verder te verstevigen. Mede door een stevige financiële ondersteuning vanuit het kabinet heeft innovatie een forse impuls gekregen. Via vier versterkingsprogramma’s is de aanpak van ondermijning naast de repressie aanpak verbreed naar preventieve onderdelen zodat verstoring- en voorkomen van criminele industrie steeds meer hand in hand gaan.

Eind 2022 lopen deze versterkingsprogramma’s af. Om ze op een tastbare wijze af te ronden organiseerden we op maandag 17 oktober 2022 het netwerkcongres: ‘Op Sporen van Ondermijning, samen voor een veilige bovenwereld!

Op Sporen van Ondermijning, samen voor een veilige bovenwereld!

Voor ons netwerkcongres van 17 oktober 2022 is er een boekje gemaakt, dat een overzicht geeft van de versterkingsprogramma’s door de jaren heen. Secretaris-generaal van JenV Dick Schoof nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Geïnteresseerd? Vraag het boekje dan aan door ons te mailen via: