(Senior) Bestuursrechtelijk Juridisch Adviseur

36 uur

Rijen

Jij bent als Juridisch Adviseur binnen de taskforce RIEC dé specialist in bestuursrechtelijke vraagstukken. Aan jou de uitdaging om samen met je collega’s, lokale bestuurders en partners te strijden tegen de georganiseerde misdaad. Vanuit Rijen werk je samen met een interessant netwerk van overheidsinstanties aan beleid en handhaving om ondermijnende criminaliteit te voorkomen. Werk dat er toe doet!

Jij bent als Juridisch Adviseur binnen de taskforce RIEC dé specialist in bestuursrechtelijke vraagstukken. Aan jou de uitdaging om samen met je collega’s, lokale bestuurders en partners te strijden tegen de georganiseerde misdaad. Vanuit Rijen werk je samen met een interessant netwerk van overheidsinstanties aan beleid en handhaving om ondermijnende criminaliteit te voorkomen. Werk dat er toe doet!

Wat ga je doen?

Als Juridisch Adviseur maak je onderdeel uit van een team van juristen en adviseurs. Dit team biedt ondersteuning aan overheden bij de bestuursrechtelijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Hierbij kun je denken aan de toepassing van de Wet Bibob, woningsluitingen op grond van artikel 13b Opiumwet en openbare orde vraagstukken. En verder;

 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd je collega’s en bestuurders over bestuursrechtelijke juridische zaken in visievorming, beleid maar ook concrete casussen. Bijvoorbeeld bij sluitingen op grond van de Opiumwet, het verlenen/weigeren/intrekken van vergunningen op grond van bijv. bijzondere wetten met toepassing van de Wet Bibob. Je adviseert in casuïstiek over bestuurlijke interventiemogelijkheden.
 • Je draagt bij aan de totstandkoming van visie, strategieontwikkeling en advies over de strategische inzet van het voorhanden zijnde bestuursrechtelijke instrumentarium. Je bent sparringpartner -zowel ambtelijk als bestuurlijk – bij het opstellen van beleid zoals Damocles-beleid of Bibob-beleid. Ook adviseer je over (on)mogelijkheden bij het introduceren van vergunningstelsels (en de inhoud daarvan) zoals exploitatievergunningplicht in de APV.
 • Je blijft up-to-date op relevante wet- en regelgeving inclusief jurisprudentieontwikkelingen én vertaald deze naar consequenties.
 • Je coördineert en neemt deel aan beleidsvormende en/of juridische overlegvormen zowel intern als extern. Voorbeelden hiervan zijn overleggen op districts- of basisteamniveau, waarin gemeenten gemeenschappelijk beleid opstellen of bijeenkomsten voor Bibob-coördinatoren. Wij schuiven aan, maar initiëren ook dergelijke overleggen.
 • Je verzorgt presentaties, trainingen, workshops en juridische masterclasses. Deze kunnen gericht zijn op de inhoud van een bepaalde wet (bijvoorbeeld de Wet Bibob) maar ook op wetswijzigingen en relevante ontwikkelingen in de jurisprudentie. De doelgroep varieert van vergunningverleners, juristen tot bestuurders.
 • Je levert actief een bijdrage aan handhavingsprocedures. Concreet kan dit betekenen: het beoordelen van proces-verbalen, adviseren over de grondslag van de controle, adviseren over de bevoegdheden van de toezichthouder/handhaver, meelezen met brieven (waarschuwingsbrief, voornemen en besluit), het geven van input voor weerlegging van zienswijzen/ bezwaren/beroepsgronden.

Wat vragen wij?

Je hebt sterke organisatorische kwaliteiten en bent gericht op advies door samenwerking en verbinding. Omdat je te maken hebt met veel verschillende stakeholders beschik je over goede communicatieve vaardigheden en organisatiesensitiviteit. Je werkt resultaat- en oplossingsgericht. Je bent daadkrachtig en pragmatisch en bent in staat om gestructureerd te werken. Ook vragen wij:

 • Je hebt een afgeronde master in de rechtsgeleerdheid bij voorkeur in het staats- en bestuursrecht.
 • Je hebt gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving en de daarbij behorende jurisprudentie (in het bijzonder de Algemene Wet Bestuursrecht, Wet Bibob, Alcoholwet, Opiumwet, Milieu- en omgevingsrecht en Gemeentewet);
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante beleidsmatige en juridische ervaring.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met handhaving;
 • Kennis van de organisaties van (een van de) convenantpartners is een pré.

Wat bieden wij?

Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland opereert in een uitdagende werkomgeving, we hebben een plezierige werksfeer en een interessant, boeiend werkterrein dat constant in beweging is. Check onze LinkedIn-pagina voor een kijkje in de keuken. Detachering vanuit je huidige werkgever is een mogelijkheid. In dit geval blijf je in dienst van de eigen organisatie en behoud je de rechtspositie van de uitlenende organisatie (jouw werkgever).

Ook is indiensttreding bij Stichting Taskforce-RIEC mogelijk. Bij indiensttreding bedraagt het salaris, afhankelijk van het kennisniveau en ervaring maximaal schaal 11 (min. € 4.020,-  en max. € 5.725,- bruto per maand) Afhankelijk van de werkervaring kan de indeling in de aanloopschaal 10 (min. € 3.396,-  en max. € 5.009,- bruto per maand) plaatsvinden. De aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor een periode van één jaar. Een veiligheidsscreening maakt deel uit van de plaatsingsprocedure.

Vragen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jeroen Smits, Manager RIEC, via telefoonnummer 06 15 47 93 82. Met vragen over het selectieproces kun je contact opnemen met Menno van der Meulen, Recruiter, via telefoonnummer 06 46 17 01 74.

Solliciteren?

Je kunt je sollicitatiebrief en CV tot uiterlijk 5 juli sturen naar . Sollicitaties worden na ontvangst meteen in behandeling genomen. Zodra de vacature is ingevuld, wordt de openstelling en publicatie beëindigd.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Testimonial van Charlotte

Met open armen aangemoedigd

Soms voel je dat het tijd is voor iets anders. Een volgende stap, een nieuwe baan. Voor mij was die tijd aangebroken en mijn doel was duidelijk. Drie wensen stonden op mijn verlanglijstje voor mijn volgende uitdaging: het gevoel van teamwork, de energie van persoonlijke ontwikkeling en…