Veiligheid voor de dag van morgen​

Testimonial van Daniël

Taskforce-RIEC ervaring
3,5 jaar

Studie
Koninklijke Militaire Academie

Functie
Programma adviseur

Studie
Defensie


Taskforce-RIEC ervaring
3,5 jaar

Studie
Koninklijke Militaire Academie

Functie
Programma adviseur

Studie
Defensie

Na 15 jaar voor Defensie gewerkt te hebben, was ik toe aan verandering. Ik wil de dag van morgen veilig maken – meer directe resultaten en invloeden hebben. Ik had niet perse de interesse me te binden aan politieorganisaties of gemeenten. Wél heb ik veel motivatie te werken aan een veiligere maatschappij. Wat Taskforce-RIEC zo waardevol maakt, is dat je een spin in het web bent tussen alle betrokken organisaties. Dit is het punt waar al die organisaties samenkomen en dat verbindt.

Het is af en toe geven en nemen en soms moet je je eigen belang opzij zetten. Maar de samenwerking die wij hebben bij Taskforce-RIEC is mij veel waard. Dat kan voor mij al een succes op zich zijn. Dankzij die mooie samenwerking, kunnen we samen strijden voor het grotere doel: een veilige maatschappij. Dat is heel tof!                                          

afbeelding met vorm

Ik zet mijn eigen doelstellingen opzij om samen te werken aan het gemeenschappelijke, grotere doel.

Taskforce-RIEC is dynamisch, energievol en het barst van de leuke collega’s die openstaan om je te integreren én je het vak te leren. Leerzaam is het hier zeker – de afgelopen 3,5 jaar heb ik een mooie persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik ben een veel ‘ronder’ persoon geworden; dat wil zeggen dat ik me veel beter aan kan passen aan de omgeving. Werken bij Taskforce-RIEC vergt flexibiliteit. Je hebt met veel verschillende organisaties te maken. Je wordt uitgedaagd op het gebied van communiceren. Wat kan ik bieden om anderen tevreden te stellen en hoe pas ik hier mijn communicatie op aan? Die beïnvloeding, de aanpassing van communicatie en het leren kennen van mijn netwerk heeft mij een veelzijdiger persoon gemaakt qua vaardigheden en competenties.

Soms met m’n voeten in de klei, soms met de burgemeester een strategisch plan bedenken.

Waar ik me eerst nog afvroeg hoe Taskforce-RIEC te werk gaat, wat de doelstellingen zijn en of ik hier wel carrière kan maken, heb ik nu helemaal mijn draai gevonden. Het enthousiasme van mijn collega’s werkt aanstekelijk. Ieder heeft een eigen vakgebied, maar iedereen is gemotiveerd. Het blijft boeiend om met z’n allen bezig te zijn met het onderwerp ondermijning.

Enthousiasme en pro-activiteit in ieder vakgebied: dat is kenmerkend voor Taskforce-RIEC.

Ons team is gedreven, zelfstandig en initiatiefrijk. Dat is ook wel nodig, want we werken in veel verschillende teams, met allemaal eigen doelstellingen. Vaak is het aan de collega zelf om de agenda te vullen. Het vergt initiatief om actie te ondernemen in een bepaald vakgebied. We zijn volhardend en flexibel: tegenslagen horen erbij. Daar zetten we ons samen overheen, zodat we verder kunnen strijden voor een veilige dag van morgen.

Wil jij met Daniël samenwerken aan veiligheid en rechtvaardigheid?

Testimonial van Charlotte

Met open armen aangemoedigd

Soms voel je dat het tijd is voor iets anders. Een volgende stap, een nieuwe baan. Voor mij was die tijd aangebroken en mijn doel was duidelijk. Drie wensen stonden op mijn verlanglijstje voor mijn volgende uitdaging: het gevoel van teamwork, de energie van persoonlijke ontwikkeling en…